New In Stock: Bare Metal servers with instant deployment are now available! Place order today.

Блог

Nuotolinės darbo vietos, klausimai - atsakymai

  • Пятница, Март 27, 2020

Nuotolinė darbo vieta

Šiuo metu, esant nepaprastai situacijai Lietuvoje ir pasaulyje, dėl corona viruso COVID-19, darbas nuotoliniu būdu tampa ne mada, o būtinybė. Vis daugiau įmonių transformuoja savo veiklą ir migruoja į virtualią erdvę, taip užtikrindamos produktyvių ir pilnavertį darbą iš namų. 

Atsakome į populiariausius klausimus, iškylančius dėl nuotolinių darbo vietų.

 

Kas yra nuotolinė darbo vieta?

 

Nuotolinė darbo vieta, tai serveris duomenų centre, į kurį jungiamasi naudojant nuotolinio darbalaukio prisijungimo  programą. Serveryje sudiegiamos taikomosios programos, kurios reikalingos jūsų verslui: buhalterinės programos, dokumentų, PDF bylų redaktoriai, CRM programos. Savo nuotolinę darbo vietą galite pasiekti iš bet kurio kompiuterio, bet kurioje pasaulio vietoje. Serveryje sudiegiama iš išorinė įranga - spausdintuvai, skeneriai, taip užtikrinant pilnavertį ir patogų jūsų darbą.

 

Ko reikia prisijungti prie nuotolinės darbo vietos?

 

Reikalingas kompiuteris ir internetas. Nereikalingas didelis interneto greitis, puikiai veikia su mobiliuoju internetu. Standartinė prisijungimo programa “nuotolinis darbalaukis”, kurį rasite visuose Windows OS versijose. Yra sukurta aplikacijų ir mobiliesiems telefonams, planšetiniams kompiuteriams.

 

Kam skirta ši paslauga?

 

Šia paslauga gali naudotis bet kuri įmonė ar privatus asmuo, norintis turėti patogią ir saugią nuotolinę darbo vietą, kuri pasiekiama iš bet kurios vietos pasaulyje. Tiksliniai nuotolinio darbo klientai yra buhalterijos, audito įmonės, parduotuvių tinklai, transporto bendrovės, gamybinės įmonės naudojančios CRM ar ERM sistemas. 

 

Ar yra saugu naudotis nuotolinėmis darbo vietomis?

 

Duomenys talpinami saugomame duomenų centre, kuriame užtikrinamas nepertraukiamas interneto ryšys, elektros tiekimas, fizinis serverių saugumas.

Ryšio saugumas gali būti užtikrinamas saugiu VPN sujungimu. Su nuotoline darbo vieta  siūlome ir atsargines kopijas, kurios garantuoja duomenų atstatymą. Jeigu nuotolinės darbo vietos įsigijamos su mūsų priežiūra, mes atliekame monitoringą, užtikriname nepertraukiamą darbą, atnaujinimus, aptarnavimą ir konsultacijas. 

 

Ar mano kompiuteris nėra geresnis pasirinkimas ne nuotolinė darbo vieta?

 

Duomenys, saugomi lokaliame kompiuteryje, gali būti prarasti dėl techninio disko gedimo, dėl “ransomware” tipo atakų, kada duomenys yra užšifruojami ir už atšifravimą prašoma pinigų, dėl fizinės kompiuterio vagystės ar nepataisomo sugadinimo. Tokiu atveju rekomenduojame naudoti bent jau kompiuterio duomenų atsarginių kopijų paslaugą.

 

Ar naudotis patogu?

 

Naudotis paprasta ir labai patogu. Sujungimas su nuotoline darbo vieta įvyksta akimirksniu, užtikrinama aukšta vaizdo kokybė, tarsi tai būtų Jūsų asmeninio kompiuterio darbalaukis.

 

Ar ši paslauga yra brangi?

 

Tai priklauso nuo įmonės nuotolinių darbo vietų kiekio ir serverio galingumo. Paprasčiausias virtualus Windows serveris su atsarginių kopijų paslauga kainuoja nuo 20 eurų/mėn + PVM. Į šią sumą įskaičiuota legali programinė įranga ir serverio paruošimas. Ta nėra brangu, jog daugumai įmonių skaitmeniniai duomenys yra didžiausias turtas, o duomenų atstatymas gali kainuoti keletą tūkstančių eurų.

Esant didesniam nuotolinių vietų poreikiui, siūlome klientams įsigyti nuolatines terminalines licencijas, taip sumažinant serverio mėnesio nuomos kainą. Tinkamiausią sprendimą Jums padės surasti profesionali Bacloud pardavimų komanda.

 

Kada galime pradėti naudotis paslauga?

 

Serveris su nuotolinėmis darbo vietomis paruošiamas per 20 minučių, po paslaugų apmokėjimo. Taikomąsias programas (buhalterines, CRM, ERM) turi įdiegti ir perkelti atestuota įmonė. Bacloud techninė komanda visada padeda vykdyti migravimą, kad jūsų įmonės veikla nenutrūktų.

 

Mes visada pasirengę atsakyti į visus iškilusius klausimus ir padėti išsirinkti reikiamas paslaugas.

« Назад